WAT VOORAF GING ...

Omdat Ria van de Hoef een dochter heeft met een verstandelijke beperking, is zij in 2012 begonnen met de ontwikkeling van een kleinschalig particulier ouderinitiatief. Samen met een architect zijn er contacten bij de gemeente over de grond en gesprekken met een aannemer geweest. Bij het zoeken naar een geschikt kavel is rekening gehouden met integratie, veiligheid en faciliteiten in de nabijheid voor de toekomstige bewoners. Er is een maatschappelijk bewogen financier gevonden. Door de NSGK (Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind) zijn opstartkosten gesubsidieerd en later toezeggingen gedaan ter ondersteuning ten gunste van de toekomstige bewoners. Verschillende zorgverleners zijn bezocht en we hebben besloten met "WoondroomZorg" verder te gaan. Stichting Octet is 3 december 2014 opgericht bij notaris van der Niet. Er zijn nog drie ouderparen van toekomstige bewoners aangesloten bij het project. Daarna is er een algemeen en dagelijks bestuur gekozen.


 


DOELSTELLING VOOR DE BEWONERS ...

Een plek met de kwaliteiten van thuis (24-uurs begeleiding), waar individueel en met elkaar zo zelfstandig mogelijk geleefd wordt. Een veilige plek met kenmerken als respect voor elkaar, uitdaging, huiselijkheid en zorg op maat. Aandacht voor individualiteit, persoonlijke ontwikkeling en verantwoordelijkheid in een rustige, inspirerende en gezellige sfeer.


 

PROFIEL VAN DE BEWONERS

Villa Octet biedt plaats aan 8 bewoners met een licht- tot matig verstandelijke beperking en een indicatie VG3 of VG4. De bewoners zijn zowel jongens als meisjes in de leeftijd tussen circa 20 en 30 jaar. Ze hebben bijna allemaal thuis gewoond tot de verhuizing begin 2019 naar Villa Octet. De bewoners zijn in staat zich zelfstandig in de wijk te bewegen, zowel lopend als op de fiets,  sommige kunnen zelfstandig met het openbaar vervoer.  De bewoners kunnen redelijk communiceren, en hebben een sociaal- niet agressief gedrag. Overdag hebben de bewoners dagbesteding elders ongeveer van 09.00 uur tot 15.00/15.30 uur.

Alle 8 bewoners zijn bekend, te weten:

 

Lisa, Björn, Puck, Kelly, Fabian, Emma, Guus en Jamie